5 lucruri pe care nu trebuie să le faci după ce ai născut

Stem_Cells_Bank_Celule_tocmai_ai_devenit_mamica

Tocmai ai devenit mămică și ai făcut primii pași într-o lume nouă pentru tine. O experiență nouă ți se așterne în față, cu o mulțime de bucuri și provocări.

Însă, în acest articol vom discuta despre ceva ce nu știi, cel mai probabil. Vom discuta despre ce să NU faci după ce ai născut.

Ai ajuns acasă cu micuțul tău și te-ai gândit că îți vei relua activitatea normală: gătești, faci curat, speli haine și, în plus, ai grijă și de micuț – activitate nouă pentru tine și care îți va ocupa o mare parte din timp.

Cu toate acestea, te gândești că activitățile zilnice nu trebuie puse pe pauză din cauza asta, așa că vei vrea să continui să le faci, atunci când îți va permite timpul.

Înainte să îți prezentăm o listă cu lucrurile pe care nu ar trebui să le faci imediat după ce ai născut, ar trebui să discutăm despre motivele pentru care nu ar trebui să le faci.

În primul rând, imediat după ce ai născut, hormonii tăi sunt dați peste cap și din acest motiv poți să treci de la o stare la alta super rapid, să nu te simți în apele tale și trebuie să știi că este complet normal ca asta să se înâmple.

Cel mai probabil, în perioada sarcinii ai citit o mulțime de cărți și articole despre recuperarea de după sarcină. Și din acest motiv, te gândești că ești pregătită și poți să revii la activitățile zilnice normale în scurt timp, chiar imediat cum ai ajuns acasă de la maternitate.

Faptul că ai o atitudine pozitivă poate sp ajute foarte mult în acest moment, însă nu va rezolva totul. Trebuie să-ți oferi timp, pentru că nu doar hormonii tăi sunt „deranjați”, și corpul tău trebuie să-și revină. Gândește-te că mușchii tăi au trecut printr-un șoc puternic și au nevoie de recuperare.

Așa că, dacă te forțezi să faci anumite lucruri încă din primele zile, lungești perioada de recuperare și poți să ajungi chiar să ai nevoie de repaus la pat, așa că cel mai bine ai grijă încă de la început și te menajezi pentru o perioadă de timp.

Așadar, hai să vedem ce nu trebuie să faci imediat după ce ai născut:

1. Nu uita să mănânci – la prima vedere poate să pară absurd că acest lucru se află pe listă, însă să știi că este foarte posibil să uiți să faci asta. Acum că trebuie să ai grijă de bebe, te vei pune pe tine pe plan secund și te vei asigura că lui nu ii lipsește nimic. Așadar, fă un efort în plus și nu uita să ai grijă de tine – mănâncă!

2. Nu profita de momentele în care bebelușul doarme pentru a face curat în casă - așa cum am menționat mai devreme, este foarte posibil să crezi că poți să faci toate treburile zilnice încă de când ai ajuns acasă.

Și când poți să faci asta? În momentele în care bebe doarme, bineînțeles. Nu face asta. Cel puțin în primele zile, nu folosi timpul în care bebe doarme pentru nimic altceva decât pentru odihna. Amintește-ți că ai nevoie de recuperare și cu cât stai mai liniștită în primele zile, cu atât te recuperezi mai repede.

3. Nu înlocui somnul cu nicio altă activitate – în primele zile odihna este foarte importantă pentru recuperarea ta. Așa că, nu folosi timpul în care bebe doarme, pentru nimic altceva decât pentru somn și odihnă. Ulterior, ușor-ușor, vei putea să începi să folosești timpul în care bebe doarme pentru a face diverse alte lucruri prin casă. Dar în primele zile, folosește-l doar pentru odihnă.

4. Nu ridica nimic greu – așa cum am mai spus, ești în perioada de recuperare, iar mușchii tăi au nevoie de timp pentru revenire. Pe lângă faptul că nu ești recuperată complet, dacă nu ții cont de sfatul acesta, poți să-ți faci mai mult rău decât bine. Așa că, pentru o perioadă, nu ridica nimic greu.

5. Nu lăsa pe oricine să vină în vizită în primele zile – cu siguranță că ai o mulțime de prieteni și apropiați care vor să vină să-l vadă pe cel mic și pe tine, dar, în primele zile, poți să refuzi vizite și nu trebuie să te simți rău pentru asta.

Ai nevoie de puțin timp pentru a-ți da seama ce se întâmplă și pentru recuperare. Iar o casă plină de musafiri nu te ajută prea mult în direcția asta. Așa că, cel puțin pentru câteva zile, spune NU musafirilor și acceptă doar vizite din partea familiei. Cu siguranță prietenii te vor înțelege și vor fi fericiți să îl vadă pe cel mic și după o săptămână de la naștere.

Așadar, șterge lista imaginară pe care ai făcut-o înainte de a ieși din spital, pentru că în primele zile nu vei face altceva decât să ai grijă de cel mic și de tine. Corpul tău are nevoie de recuperare și are nevoie de ajutorul tău pentru asta.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.