Este vara anotimpul perfect pentru a fi însărcinată?

Este-vara-anotimpul-perfect-pentru-a-fi-însărcinată

Cum ai reacționat când ai aflat că vei fi însărcinată în lunile călduroase de vară? Nimic nu poate să depășească bucuria acestei frumoase vești, însă probabil că te-a speriat puțin faptul că vremea extrem de călduroasă îți va îngreuna sarcina.

În acest articol, îți prezentăm 4 motive pentru care vara este un anotimp perfect!

1. Haine cât mai colorate și lejere – Acest anotimp este foarte darnic când vine vorba de ținute. Poți să optezi pentru rochițe de vară super lejere, fuste, tricouri largi sau chiar costume de baie realizate special pentru această perioadă frumoasă. Astfel, putem spune că vara te poți bucura de o garderobă colorată de mămică însărcinată.

2. Serile frumoase de vară sunt perfecte pentru plimbări în aer liber – Ce poate fi mai sănătos decât să faci mișcare în aer liber? Fie că vorbim de plimbări sau de înot, ambele sunt indicate pentru a te menține în formă în perioada sarcinii. Plimbându-te prin parc dimineața sau seara (evită orele cu temperaturi ridicate) pui bazele unui antrenament cardio perfect, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Și asta deoarece acumulezi un plus de oxigen în mușchii și în țesuturile tale respectiv, prin placentă, pentru bebele tău.

3. Vitamine din plin – Probabil știi deja cât de importanți sunt nutrienții din aceste alimente pentru sănătatea ta și a micuțului tău nenăscut. Fructele și legumele se află din belșug pe tarabele piețelor și magazinelor alimentare în sezonul cald. Ele îți oferă vitamine și nutrienți importanți cum ar fi carbohidrați sănătoși și fibre care te revigorează și îți oferă energia de care ai nevoie în perioada sarcinii. Astfel, fructele și legumele sunt ajutor de nădejde atunci când vine vorba de sănătatea ta și a lui bebe.

4. Hidratarea vine în mod natural – Știi cât de importantă este hidratarea, în mod normal. Pe perioada sarcinii, rolul hidratării este și mai important, iar temperaturile ridicate din acest anotimp, te obligă să consumi mai multe lichide. Apa, sucurile naturale de fructe, cocktailurile non-alcoolice, toate îți pot aduce beneficii în ceea ce privește hidratarea și de ce nu, niște nutrienți foarte importanți pentru sarcină.

Chiar dacă există numeroase motive pentru care vara este un anotimp perfect pentru sarcină, sunt și diverse aspecte care necesită atenție din partea ta, pentru a evita eventuale situații neplăcute. Nu sta în razele soarelui prea mult, razele UV excesive sunt dăunătoare pentru pielea ta și sănătatea micuțului tău. De asemenea, protejează-te mereu înainte să ieși din casă, cu loțiuni și creme speciale cu factor de protecție mare.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.