Celule mezenchimale – Speranță pentru pacienții cu insuficiență cardiacă

Celule-mezenchimale---Speranță-pentru-pacienții-cu-insuficiență-cardiacăInsuficiența cardiacă este o boală care afectează peste 26 de milioane de oameni la nivel mondial, iar rata de supraviețuire 10 ani după diagnoza este sub 30%.

Echipa medicală din universitatea UANDES, Santiago, Chile a efectuat un studiu pilot pentru tratarea a 30 de pacienți cu ajutorul celulelor mezenchimale din cordon ombilical. Studiul a fost unul randomizat, având în vedere că pacienții au fost împărțiți în două grupuri: unul a primit celule mezenchimale, iar celălalt placebo. Randomizarea studiilor clinice este o practică necesară pentru a elimina efectul psihologic „placebo”. De asemenea, celulele au fost administrate intravenos, adică în mod minim invaziv, comparativ cu injecție cardiomusculară.

Rezultatele studiului arată că niciunul dintre pacienți nu a prezentat efecte adverse severe, iar eficiența tratamentului a fost investigată prin teste specifice folosind tehnologie imagistică și prin chestionare legat de calitatea de viață a participanților. Cercetători au depistat beneficii considerabile, atât prin teste medicale cât și prin răspunsurile pacienților referitoare la calitatea lor de viață. Aceste beneficii nu au fost prezente în grupul de pacienți care a primit placebo.

Concluzia lor a fost că celulele mezenchimale din cordonul ombilical au prezentat beneficii semnificative pentru pacienții cu insuficiență cardiacă și că efectuarea studiilor în scară mai largă poate identifica metoda optimă pentru folosirea lor în viitor.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife, credem în evoluția pe care celulele stem și biotehnologia în general, o pot aduce medicinei și considerăm că stocarea celulelor stem la naștere este un pas care poate aduce familiile mai aproape de acest viitor promițător. Află mai multe despre recoltarea celulelor stem la naștere de AICI!Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.