Ce trebuie să știi despre igiena bebelușului

Stem-Cells-Bank-Igiena-bebe

Apatiția lui bebe în viețile voastre este cu siguranță un moment deosebit și de-o încărcătură emoțională cu totul aparte. Însă, pe lângă bucuria fără margini pe care acest eveniment a adus-o, îți va aduce și o mulțime de gânduri și de momente în care nu ești sigură ce trebuie să faci.

De asemenea, este și perioada în care vei primi sfaturi de la toți cei apropiați și nu vei știi pe cine să crezi, pentru că da, te vei lovi și de sfaturi care se contrazic. Dar nu trebuie să-ți faci griji, toate proaspetele mămici trec prin același lucru, iar cu timpul vei știi să faci alegerile potrivite.

Dar să revenim la subiectul acestui articol, igiena bebelușului. Poate să pară destul de copleșitor acest lucru, așa că vrei să-ți venim în ajutor cu răspunsuri la 5 întrebări frecvente pe acest subiect.

1. Pot să-i fac baie frecvent?

Da, este foarte bine ca micuțul tău să aibă o rutină bine stabilită de băiță. Pe lângă faptul că este necesar pentru sănătatea lui, este și un moment de bucurie și relaxare pentru el. Atenție însă că în primele zile de viață, pielea lui este foarte sensibilă. Așa că asigură-te că folosești doar produse speciale pentru bebeluși.

2. Când trebuie să îi tai unghiuțele?

Este un fapt bine cunoscut că nou născuții au unghii lungi și foarte ascuțite. Așa că, de cele mai multe ori, ajung să fie victime ale propriilor unghiuțe. Și asta din cauză că au tendința să se ciupească singuri de obrăjori.

De asemenea, pot să te rănească și pe tine, spre exemplu în timpul alăptării. Așa că, atunci când bebelușul doarme, este momentul perfect pentru a acționa.

Cum îți vei da seama că trebuie să îi tai unghiuțele? În timp ce doarme, apasă ușor cu degetul tău mare, pe unghiuța lui și daca simți că îți înțeapă pielea, atunci e clar. Trebuie să-i tai unghiuțele și acum este momentul perfect pentru că deja doarme.

3. Cum pot să evit iritația și roșeața cauzată de scutece?

Scutecul lui bebe trebuie schimbat des și imediat după ce micuțul tău și-a făcut nevoile. În felul acesta reusești să eviți apariția iritației. Însă, în cazul în care apare, aplică o cremă specială pentru asta și în scurt timp se va calma. Dacă-l lași pe bebe fără scutec, poate să contribuie la evitarea apariției iritației. La fel și daca îl masezi pe bebe cu ulei de cocos imediat dupa băiță.

4. Ce tipuri de servețele umede sunt bune pentru bebe?

Ai câteva variante dintre care să alegi. Însă principalele categorii sunt: cu miros sau fără. Așa că, îți recomandăm să le alegi pe cele fără parfum și fără alcool. Sunt cele mai sigure pentru pielea sensibilă a bebelușului tău.

5. Cât de des trebuie să mă spăl pe mâini?

Ca părinți, aveți destule activități prin casă și nu numai. Așa că, de fiecare dată când vreți să îl luați pe bebe în brațe sau trebuie să-l schimbați, asigurați-vă că v-ați spălat pe mâini. Este important pentru sănătatea micuțului vostru și este și un obicei foarte bun.

Cu siguranță că răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să înțelegi mai multe despre igiena bebelușului. Și cum am mai spus, nu-ți face griji. Nu ești sigura care trece prin asta. Cu trecerea timpului, totul va fi mai simplu și mai ușor de intuit. Până atunci, bucură-te din plin de această experiență unică alături de micuțul tău.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe Facebook!



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.