Ce sunt crampele de implantare?

articol blog_branding nou (3) (1)

Crampele de implantare pot apărea la începutul sarcinii, când ovulul fertilizat se atașează de mucoasa uterului. Această implantare are loc adesea în perioada în care ar avea loc menstruația (la șase până la 10 zile după ovulație). Așa că uneori este confundată cu acele crampe menstruale. În plus, când se întâmplă acest lucru poate apărea și sângerarea de implantare. 

Cauza crampelor de implantare

După ce sperma fecundează un ovul, acesta călătorește în tubul uterin. Călătoria zigotului de la trompele uterine la uter este scurtă și durează doar câteva zile. În timpul petrecut în trompele uterine, un zigot suferă diviziuni celulare rapide. Când ajunge la uter, este un blastocist, gata să se implanteze în endometru. Odată implantat, acest grup de celule va deveni în cele din urmă un embrion.

Crampele de implantare pot apărea atunci când blastocistul pătrunde în mucoasa uterului. În timpul acestui proces, hormonii provoacă contractarea uterului. Unele femei experimentează aceste contracții ca o senzație de crampe.

Simptome

Fiecare viitoare mămică experimentează implantarea în mod diferit. Multe femei nu observă nimic schimbat, în timp ce altele au crampe, sângerări ușoare sau chiar ambele. Dacă experimentezi simptomele implantării ovului, este posibil să observi următoarele:

  • Crampe care se simt ca niște crampe menstruale ușoare
  • Senzație de furnicături

Crampe de implantare vs. Alte crampe

Implantarea ovulului nu este singurul lucru care poate provoca senzația de crampe. Mai multe situații pot imita crampele de implantare. Prin urmare, este o idee bună să fii familiarizată cu aceste circumstanțe pentru a ști cum diferă de crampele de implantare.

Crampe menstruale

Deoarece implantarea are loc adesea înainte sau în jurul perioadei când ar fi trebuit să apară menstruația, este posibil ca ceea ce consideri ca fiind crampe menstruale să fie, de fapt, crampe de implantare (sau invers).

Crampele menstruale apar uneori în zilele premergătoare menstruației. Aceste crampe se pot simți foarte asemănătoare cu crampele de implantare. Dacă crampele sunt din cauza ciclul menstrual, te-ai aștepta ca o cantitate obișnuită de sângerare menstruală să însoțească durerea sau să urmeze în scurt timp. Cu toate acestea, dacă sângerarea se prezintă sub formă de pete sau mai ușoară decât te-ai aștepta în mod normal, ai putea lua în considerare efectuarea unui test de sarcină.

Sarcina extrauterina

O sarcină ectopică are loc în afara uterului, de obicei în trompele uterine. Sarcina ectopică este o urgență medicală. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce un ovul fertilizat crește, trompele uterine se pot sparge și pot duce la pierderi de sânge care pun viața în pericol.

Simptomele precoce ale unei sarcini extrauterine sunt similare cu cele ale implantării. Acestea includ crampe și sângerări. Totuși, dacă trompa uterină se rupe, este posibil să observi alte simptome, inclusiv:

  • Durere ascuțită în abdomenul inferior pe o parte
  • Leșin
  • Tensiune arterială scăzută
  • Dureri de umăr
  • Presiune în rect

Dureri de ovulație

Unele femei se confruntă cu crampe atunci când sunt la ovulație. Crampele de ovulație sunt similare cu crampele de implantare prin faptul că principalele sale simptome sunt dureri abdominale ușoare și eventuale mici sângerări. Cu toate acestea, principala diferență dintre cele două (în afară de sincronizare) este faptul că crampele de ovulație pot fi unilaterale.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.

 



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.