Vergeturile – o problemă a viitoarelor mămici

Vergeturile---o-problemă-a-viitoarelor-mămici

Pe întreaga durată a sarcinii au loc foarte multe modificări. Aceste schimbări se petrec la nivel hormonal sau fizic. Printre acestea se află și vergeturile, care le dau bătăi de cap multor viitoare mămici. Trebuie să știi că ele sunt o reacție care apare din cauza pierderii elasticității pielii. Mai bine de jumătate dintre viitoarele mămici se confruntă cu apariția vergeturilor atât în perioada sarcinii, cât și după. Acestea apar ca niște dungi roșii, iar în timp, culoarea puternică se estompează și ajung să arate ca niște cicatrici.

Cum apar vergeturile?

Vergeturile apar în momentul în care corpul tău se dezvoltă cu mult mai repede decât pielea. Elasticitatea pielii se datorează, în primul rând, sistemului fibrilar dermic și mai ales fibrelor elastice. În momentul în care apar vergeturile, cedează fibrele elastice.

Se estimează că la aproximativ 90% dintre viitoarele mămici, vergeturile apar după a 6-a sau a 7-a lună de sarcină. Și genetica joacă un rol împortant în apariția lor. Spre exemplu, dacă mama ta a avut vergeturi în timpul sarcinii, este foarte probabil că și tu vei avea.

Poate că te întrebi cum să previi apariția vergeturilor în timpul sarcinii. Iată câțiva pași, mai jos:

Ajută-ți pielea prin adoptarea unei diete sănătoase

Probabil că deja ai adoptat o dietă sănătoasă, gândindu-te la buna dezvoltare a bebelușului tău. Astfel, în același timp, îți poți ajuta și pielea, adăugând în alimentația ta alimente care ajută pielea să fie sănătoasă și îmbunătățesc elasticitatea. Spre exemplu, alimentele care au în conținut antioxidanți care îți protejează și hidratează pielea. Printre acestea se află căpșunile sau spanacul.

Alimentele care au un conținut ridicat de Vitamina E, precum broccoli, avocado sau nucile. De asemenea, alimentele bogate în Vitamina A repară țesuturile pielii. Mănâncă morcovi, cartofi dulci sau mango. Cel mai important lucru este că nu trebuie să exagerezi când vine vorba de cantitate. Consumă aceste alimente într-un mod echilibrat.

Crește cantitatea de lichide pe care o consumi

Lichidele ajută la detoxifierea corpului și la menținerea sănătății pielii. Consumă aproximativ 8 pahare de apă zilnic. Ceaiurile din plante sunt foarte importante pentru hidratarea corpului și totodată a pielii.

Acordă atenție greutății tale

Când iei prea mult în greutate, vergeturile vor apărea. Din această cauză trebuie să ții sub control acest aspect și să faci tot posibilul să urmezi aceste două sfaturi importante: evită să mănânci mai mult decât este necesar și încearcă să îți controlezi poftele.

Hidratează-ți pielea

Uleiurile naturale sunt cele mai recomandate pentru hidratarea și hrănirea pielii. Cele mai cunoscute creme naturale sunt untul de shea, untul de cacao sau uleiul de migdale. Aplică-le pe corp în fiecare dimineață după baie și noaptea.

În timp, vergeturile își vor pierde din culoarea intensă și se vor estompa ușor. Dacă totuși continuă să te deranjeze, cel mai bine este să apelezi la un dermatolog care îți va recomanda un tratament potrivit.

Dacă ți-a plăcut acest articol, îl poți distribui pe Facebook pentru a le lăsa pe prietenele tale să afle mai multe despre vergeturile care apar în timpul sarcinii.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.