Top 3 fructe interzise gravidelor în sarcină!

3 fructe interzise

Ceea ce consumi în timpul sarcinii va influența atât sănătatea ta, precum și a bebelușului în curs de formare. Dacă urmezi o alimentație echilibrată, implicit șansele de a avea o sarcină sănătoasă cresc semnificativ, iar fătul se va dezvolta normal și corect. Pentru atinge valorile nutriționale normale este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume, dar și alte alimente bogate în vitamine și minerale. Cu toate acestea, multe există fructe și legume care ar trebui evitate în timpul sarcinii.

Astăzi, discutăm despre top 3 fructe interzise în această perioadă delicată.

1. Ananasul

Ananasul ocupă locul întâi pe lista fructelor de evitat în primul trimestru de sarcină. Acest lucru se datorează faptului că mâncatul de ananas poate duce la contracții uterine, care la rândul lor pot conduce către un avort spontan. Ananasul conține bromelaină, o enzimă care descompune proteinele. Mai mult decât atât, poate slăbi colul uterin și poate crește riscul unui travaliu timpuriu. Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să eviți consumul de ananas în timpul sarcinii.

2. Pepenele roșu

Pepenele roșu este, în general, bun pentru corpul uman, deoarece îi permite organismului să elimine toate toxinele în timp ce reglează hidratarea. Dar, consumul acestui fruct în timpul sarcinii poate expune bebelușul la diferitele toxine pe care pepenele le eliberează. În general, pepenele roșu este bun pentru femeile însărcinate, dar poate avea anumite efecte nedorite. Dacă este consumat în exces, conținutul ridicat de zahăr din acesta poate crește nivelul glicemiei. Uneori, proprietățile diuretice ale pepenilor verzi pot chiar elimina nutrienții esențiali împreună cu toxinele din corpul tău.

3. Strugurii

În timp ce strugurii au un nivel ridicat de vitamina A și C (care sunt substanțe nutritive importante pentru femeile însărcinate), există câteva motive pentru care ai putea renunța la consumul lor în primul trimestru de sarcină. Coaja boabelor de struguri este bogată într-un compus numit resveratrol. Deși cercetările științifice identifică resveratrolul ca un nutrient sănătos, acesta ar putea fi toxic pentru femeile însărcinate. Acest lucru se datorează faptului că resveratrolul poate reacționa cu niveluri hormonale disproporționale pe care le poate avea o gravidă. În plus, pesticide care rămân pe boabele de struguri sunt toxice. Strugurii sunt adesea stropiți cu pesticide care nu se spală ușor. Aceste pesticide pot contribui la complicații de sănătate ale fătului.

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.