Rezultate promițătoare: cartilaj creat din celule mezenchimale

Stem Cells Bank Thumbnai Celule mezenchimale

Cartilajele au un rol important în mobilitatea persoanelor și în protecția articulațiilor pe termen lung. Multe afecțiuni ale cartilajelor au efecte negative asupra calității vieții pacientilor, din cauză că le afectează mobilitatea.

De-a lungul timpului, celulele mezenchimale au fost folosit în diverse studii care aveau ca scop final, regenerarea cartilajelor, studii care au avut rezultate promițătoare. Una dintre problemele cu care s-au confruntat cercetătorii și medicii care au aplicat astfel de tratamente este tendința cartilajului format din celule mezenchimale de a se dezvolta în continuare în țesut osos.

Acest proces este unul natural pentru corpul uman: spre exemplu, în urma unor fracturi osoase se formează cartilaj care este dezvoltat în timp, în țesut osos.

Cercetatorii de la Universitatea Basel din Elveția au reușit să controleze procedura de dezvoltare a cartilajului în țesut osos. Mai exact, împreună cu Politehnica din Milan au proiectat și implementat un aparat de injectare a proteinelor care blochează această procedură de dezvoltare.

Rezultatul, atât în laborator, cât și testat pe animale, a fost că blocarea a reușit să creeze cartilaj stabil, care nu mai are tendința de a se transforma în țesut osos.

Este un pas important pentru îmbunătățirea tratamentelor dedicate afecțiunilor legate de cartilaje, folosind celule mezenchimale.

Noi, la Stem Cells Bank – Sistemul Medical Medlife credem în potențialul celei de a doua surse de celule stem accesate la nastere, țesut de cordon ombilical, de unde se pot izola celule mezenchimale.Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.