Dacă alegi să mănânci vinete în timp ce ești însărcinată, trebuie să știi anumite informații.
Consumul de vinete în timpul sarcinii este perfect sigur atunci când sunt gătite și consumate în cantități moderate, atâta timp cât nu ești alergică. Există multe feluri de preparate care conțin vinete și pe care le poți savura în siguranță atunci când ești însărcinată. Iată tot ce ar trebui să știi despre consumul de vinete în sarcină:
Sunt sigure vinetele în sarcină?
Nu există contraindicații pentru consumul de vinete în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care ești alergică la solanină. Vinetele crude conțin o toxină numită solanină la care unii oameni sunt alergici. Cei mai mulți dintre noi putem tolera solanina în cantități mici, dar într-o cantitate mai mare poate fi toxică.
Vinetele se consumă cel mai adesea gătite în preparate savuroase, mai degrabă decât crude. Intoxicația cu solanină – deși rară – poate provoca afecțiuni gastrointestinale suficient de grave pentru a fi fatale.
Pot mânca vinete în sarcina timpurie?
Poți mânca vinete în siguranță la începutul sarcinii atâta timp cât le gătești și de asemenea, să nu fi alergică la ele. Alergiile la vinete sunt rare, dar se pot întâmpla. Simptomele majore ale unei alergii la vinete includ erupții cutanate, respirație greoaie și angioedem (o umflare similară cu urticaria, dar care are loc sub piele).
Majoritatea alergenilor provin din coajă, așa că decojește vinetele înainte de a le consuma.
Beneficiile vinetelor pentru sănătate în timpul sarcinii
Vinetele sunt un aliment sănătos de consumat în timpul sarcinii, deoarece conțin o varietate de vitamine și minerale, inclusiv niacină, vitamina A, vitamina E și complexul de vitamine B.
De asemenea, conțin cantități bune de fier, cupru, potasiu și mangan, precum și acid folic și fibre. Vitaminele din vinete contribuie la dezvoltarea sănătoasă a fătului, precum și la reducerea riscului de anemie, greutate fetală scăzută la naștere și alte complicații ale sarcinii.
Vitamina E este esențială pentru funcția metabolică a organismului, iar deficiențele pot duce la îmbătrânirea placentară, avort și naștere prematură.
Vitamina A este esențială pentru creșterea celulelor, precum și pentru producția de globule roșii și alte funcții cheie în timpul sarcinii, iar o deficiență poate crește riscul de avort spontan, orbire și complicații ale sarcinii, precum și dezvoltarea embrionară afectată.
Acidul folic este deosebit de important deoarece este unul dintre cei mai importanți nutrienți necesari pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului, în special pentru creșterea coloanei vertebrale și a sistemului nervos.
Așadar, ca majoritatea alimentelor, consumată în cantități moderate și bine preparată, vânăta poate fi savurată pe tot parcursul sarcinii, aducând chiar și beneficii.
Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.


