3+1 sfaturi pentru prima săptămână alături de bebe

Stem-Cells-Bank-Ce-trebuie-sa-faci-in-prima-saptamana-alaturi-de-micutul-tau

Ai așteptat cu nerăbdare momentul în care îți vei ține pentru prima oară micuțul în brațe și, în sfârșit, ai făcut asta. O mulțime de emoții și gânduri te-au cuprins, însă nimic nu a putut să umbrească fericirea pe care ai simțit-o în acele clipe.

Cu toate acestea, în scurt timp vei merge acasă alături de bebe și o nouă va începe o nouă experiență pentru tine. O experiență care de multe ori te va pune la încercare și îți vei pune la îndoială abilitățile materne. Însă, de fiecare dată, vei reuși să le faci față cu brio și să te bucuri de toate momentele pe care ți le oferă.

Să revenim însă la prima săptămână alături de bebe. Este clar că nu poți să anticipezi cum va fi prima săptămână acasă alături de micuțul tău, pentru că depinde foarte mult de el. Însă, sunt câteva sfaturi care te pot ajuta să treci cu bine de primele zile cu bebe.

1. Acceptă ajutorul celor din jurul tău – Fiind primul tău copil va exista dorința de a face totul singură. Din acest motiv nu îți vei da seama cât de epuizant poate să fie, mai ales că te întorci acasă după o naștere și nu ești 100% recuperată.

Așadar, dacă mama ta, soacra, sora sau prietenele tale se oferă să te ajute cu diverse, acceptă fără să stai prea mult pe gânduri. Nu încerca să faci totul singură. Clar poți să reușești, însă pe termen lung te va epuiza destul de rapid.

2. Ai grijă de tine – Este foarte ușor să uiți să ai grijă de tine atunci când toată atenția îți este îndreptată spre micuțul tău. Mai ales în prima săptămână când încă te recuperezi după naștere și sarcină. Pielea și părul tău au de suferit, iar nivelul de hormoni din organism începe să revină, ușor, la normal. Ai nevoie de odihnă în perioada de după sarcină, așa că, pune în aplicare punctul 1.

3. Dormi atunci când doarme și micuțul tău – Așa cum am spus și la punctul 2, ai nevoie de odihnă în această perioadă. Deci evită să faci orice altceva în timp ce bebe doarme. Stai întinsă pe pat, relaxează-te sau dormi și în felul acesta vei putea să te descurci cu toate provocările care apar pe parcursul zilei.

4. Pune întrebări și învață – Pe durata sarcinii ai urmărit o mulțime de videouri pe internet, ai citit articole de specialitate, ai citit cărți, ai „devorat” cam tot ce era mai important ca informație despre sarcină și naștere. Ideea e că atunci când trebuie să pui în practică, situația se cam schimbă.

Așadar, nu trebuie să-ți fie rușine să întrebi persoanele care au deja experiență, cum ar fi mama ta sau soacra ta, prietene care au copii. Cu siguranță îți vor răspunde cu drag și vor sta alături de tine până când vei avea încredere că te descurci singură.

Poți să le rogi să te ajute la prima băiță a bebelușului, să îți explice cum obișnuiau să-i oprească din plâns pe micuții lor și lista poate continua.

Pentru a te bucura cu adevărat de momentele speciale din prima săptămână alături de micuțul tău, îți recomandăm să urmezi sfaturile de mai sus. Este foarte important să ai grijă de tine și să accepți ajutorul celor dragi și totul va fi bine.

În plus, încă dinainte ca el să se nască, poți să faci o alegere care să te ajute să ai grijă de copilul tău, pe viață. Află mai multe detalii de AICI!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share pe pagina ta de Facebook!



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.