Alimentația unei femei în timpul sarcinii este extrem de importantă, întrucât nu numai că oferă nutrienți mamei, ci și bebelușului. Deoarece este singura sursă de hrană pentru fătul în creștere, dieta unei femei însărcinate trebuie să fie bine echilibrată. Multe viitoare mămici se întreabă care sunt condimentele permise, dar și cele interzise în această perioadă delicată.
Ierburile și condimentele ar putea părea ingrediente pentru rețele de gătit, însă, dacă ești gravidă, ar trebui să procedezi cu prudență. În timp ce anumite ierburi și condimente sunt sigure în timpul sarcinii și chiar recomandate în unele cazuri, alte ierburi și condimente sunt interzise.
Iată care sunt condimentele cele mai comune, permise în sarcină:
Ghimbir
O cantitate mică de ghimbir este bună pentru sănătate. Ajută la controlul greței și al vărsăturilor în timpul sarcinii și, de asemenea, ajută digestia. Astfel, este deosebit de util în primul trimestru, dacă o femeie însărcinată prezintă simptome intense. Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor din corp, cum ar fi durerile de spate și crampele la nivelul picioarelor, care apar în timpul sarcinii.
Turmeric
Turmericul este un alt condiment foarte benefic în timpul sarcinii. Este un calmant eficient al durerii. Curcumina din acest condiment este cunoscută ca fiind un detoxifiant natural care poate proteja ficatul de orice deteriorare provocată de substanțe chimice. Curcuma poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea stresului oxidativ.
Pe de altă parte, iată care sunt condimentele nerecomandate în sarcină:
Menta
Ceaiul de mentă ajută la relaxarea uterului, dar acest lucru crește riscul de avort spontan. Utilizarea uleiului de mentă în această perioadă poate provoca debutul menstruației și trebuie să fii extrem de precaută înainte de a utiliza menta sub orice formă a sa.
Busuiocul
Această plantă foarte aromată poate stimula contracțiile uterine și poate provoca naștere prematură sau chiar avort spontan. De asemenea, crește tensiunea arterială, prin urmare este contraindicată pentru femeile ce prezintă hipertensiune.
Cimbrul
Cimbrul nu este recomandat, în special, în primul trimestru de sarcină. Acesta poate intensifica grețurile și vărsăturile. De asemenea, poate duce la contracții ce pot provoca naștere prematură dacă este folosit excesiv în ultimul trimestru de sarcină.
Alimentația în timpul sarcinii este foarte importantă, fiind un element cu un impact major asupra dezvoltării fătului în burtică.
Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.


