Recoltarea și transportul sângelui ombilicoplacentar

Recoltarea, procesarea şi stocarea de celule stem sunt tehnici medicale
cu practică recentă. În această secţiune îţi explicăm în detaliu ce presupun
serviciile de ultimă generaţie pe care ţi le oferim şi ce implicaţii au
pentru viitorul copilului tău.

Kit-ul de recoltare

Imediat ce ai decis să depozitezi celulele stem ale nou-născutului la Stem Cells Bank, trebuie să te pregătești pentru ziua naşterii prin preluarea kit-ului de recoltare, care conţine tot ce este necesar pentru procedura de colectare. Pentru a primi kit-ul trebuie să completezi formularul disponibil pe website, iar în ziua următoare va fi trimis la adresa menţionată împreună cu toate documentele necesare.

Procesul de colectare al sângelui ombilicoplacentar

Colectarea sângelui placentar şi al ţesutului ombilical este condusă de echipa responsabilă cu naşterea. Singura condiţie necesară este ca setul de colectare să fie înmânat obstetricianului înainte de naştere. Colectarea începe imediat ce copilul a fost luat de neonatolog. După ce zona a fost dezinfectată cu şerveţele speciale, obstetricianul va cateteriza una din arterele venei cordonului ombilical cu un ac din setul de colectare. După ce s-a colectat cel mai mare volum de sânge posibil, setul de colectare este sigilat cu un mecanism de siguranţă şi este amplasat în pachet. Sângele ombilicoplacentar este înmânat persoanei care însoţeşte mama. Imediat ce recoltarea a avut loc, părinţii trebuie să apeleze numărul nostru de urgenţă.


Transportul şi introducerea probei biologice în laborator.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să sunați la numărul de urgenţă Stem Cells Bank pentru transportul în condiţii de siguranţă a probei biologice către laborator. În cazul în care locuiți în zona oraşului Timişoara, proba biologică va fi transportată de către un membru al echipei Stem Cells Bank. În cazul în care locuiţi în alt oraş, o firmă autorizată de transport va aduce pachetul cu proba biologică în siguranţă la laborator. Vă reamintim că proba biologică trebuie păstrată la temperatura camerei! După ce a ajuns la laborator, proba biologică este identificată şi îi este atribuit un cod unic.