biotehnologiede ultimă generație

Celule stem mezenchimale

Facebook
Twitter
joi, 20 iulie, 2017
În 5 Decembrie va avea loc un nou seminar gratuit "Îngrijirea nou-născutului [...]
vineri, 05 octombrie, 2012
În perioada 19-21 octombrie, la Iulius Mall Timișoara, îi așteptăm pe toți [...]
miercuri, 15 august, 2012
Stem Cells Bank vă oferă acum procesare și stocare gratuită a celulelor mezenchimale [...]

Recoltarea, procesarea şi stocarea de celule stem sunt tehnici medicale cu practică recentă. În această secţiune îţi explicăm în detaliu ce presupun serviciile de ultimă generaţie pe care ţi le oferim şi ce implicaţii au pentru viitorul copilului tău.

Celulele stem mezenchimale (CSM) sunt celule multipotente, având abilitatea de a se reînnoi prin formarea de diverse tipuri de țesut. Sunt localizate în: măduva osoasă, țesutul adipos, mușchii scheletici, dinți, lichidul articular (celule stem adulte), sau în lichidul amniotic și în cantități mari în țesutul gelatinei Wharton (celule stem noi).

Gelatina Wharton este țesutul conector primitiv al cordonului ombilical. Denumit astfel de către Thomas Wharton în 1656, funcția acestei substanțe gelatinoase este de a oferi sprijin venelor și arterelor din cordonul ombilical. În stagiul incipient al dezvoltării embrionului, celulele stem primitive multipotente, cunoscute și sub denumirea de celule-matrice ale cordonului ombilical, sunt menite a forma ficatul fătului.

Aceste celule stem mezenchimale cresc multiplicarea celulelor stem hematopoietice când sunt folosite în combinație cu acestea pentru că funcționează ca ”strat hrănitor”. Au proprietăți de control asupra sistemului imunitar şi potenţial regenerativ. De asemenea, ele consolidează grefarea celulelor stem hematopoietice când sunt folosite în combinație cu acestea. În acest fel, ele joacă un rol cheie în reducerea GVHD (grefă versus boala gazdă) în transplanturi, întrucât nu provoacă reactivitate din partea sistemului imunitar.

Întotdeauna orientat către cele mai moderne soluții științifice şi către cele mai recente și recunoscute proceduri, Stem Cells Bank este unul din laboratoarele care încearcă să cultive și să multiplice celulele stem mezenchimale ce se găsesc în țesutul din gelatina Wharton. În acest mod, oferim clienților noștri încă de la început cele mai bune posibilități de a conserva o grefă sănătoasă pentru viitor.

Timișoara
Address
B-dul Gen. Ion Dragalina 37A
Phone
0040 - 256 - 27 56 40
Fax
0040 - 256 - 27 56 42