Semne în sarcină care îți transmit că trebuie să suni de urgență medicul

Când trebuie să mergi de urgenta la medic (1)

Sarcina poate aduce o gamă largă de simptome, de la pofte până la grețuri matinale și, desigur, creșterea în greutate. În timp ce majoritatea sunt pur și simplu incomode, altele pot indica o potențială complicație. Este important să știi când ar trebui să suni de urgență medicul!

  1. Greață severă

Greața și vărsăturile sunt simptome comune, mai ales în primele etape ale sarcinii. Denumite în mod obișnuit grețuri matinale, aceste simptome pot apărea în orice moment al zilei. Cu toate acestea, există o linie fină între normal și anormal. Dacă vărsăturile devin constante, poate fi un semn că ai hiperemesis gravidarum – o afecțiune care are potențialul de a provoca deshidratare severă dacă este lăsată netratată. Dacă nu poți menține lichidele mai mult de 8 ore, trebuie să te adresezi medicului.

  1. Pete/sângerări vaginale

Cercetările arată că aproximativ 20-30% dintre femei au un anumit grad de sângerare la începutul sarcinii. În unele cazuri, în special în primele două săptămâni de la concepție, aceasta poate fi sângerare de implantare care apare pe măsură ce ovulul fertilizat se implantează în mucoasa uterului. Alte cauze potențiale la începutul sarcinii ar putea fi o infecție, cum ar fi UTI, sau iritația cauzată de actul sexual.

Cu toate acestea, sângerarea vaginală poate fi, de asemenea, un semn al unei complicații mai mari a sarcinii. Dacă sângerezi, se recomandă purtarea unui absorbant, astfel încât să poți monitoriza cât de mult sângerezi și ce tip de sângerare te confrunți. Dacă ai sângerări vaginale abundente, roșu aprins sau cheaguri, trebuie să te adresezi medicului.

  1. Crampe severe

În timp ce durerea în cazul mișcării bebelușului este normală, mai ales în etapele ulterioare ale sarcinii, trebuie remarcate crampele severe sau durerile de stomac. Dacă crampele nu dispar, acest lucru poate indica o potențială problemă cu placenta sau o întrerupere a evoluției naturale a sarcinii, inclusiv, dar fără a se limita la avort spontan.

  1. O creștere a tensiunii arteriale a mamei

O ușoară creștere a tensiunii arteriale în timpul sarcinii poate fi normală din cauza stresului suplimentar asupra corpului. Cu toate acestea, dacă tensiunea arterială începe să crească, în asociere cu alte simptome, cum ar fi umflarea și vederea încețoșată, poate fi prezentă o afecțiune cunoscută sub numele de preeclampsie.

Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi necesară nașterea timpurie și copilul poate avea nevoie de timp suplimentar sub supraveghere medicală pentru a continua dezvoltarea naturală.

  1. Scăderea mișcării fetale

Între 13 și 25 de săptămâni, vei simți că fătul începe să se miște. În multe cazuri, este posibil ca mamele pentru prima dată să nu simtă aceste mișcări la fel de devreme ca femeile care au fost însărcinate înainte, dar este important să ne amintim că fiecare femeie și fiecare sarcină sunt diferite. Dacă ești însărcinată în mai mult de 20 de săptămâni și nu ai simțit mișcare, discută.

Odată ce simți că fătul se mișcă, trebuie să te adresezi medicului dacă observi o scădere a mișcării fetale (mai puțin de 10 mișcări într-o perioadă de o oră).

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.

 



Completează formularul de mai jos cu numele tău și e-mailul pe care îl utilizezi frecvent, iar acolo vei primi Gratuit un material PDF cu cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea o sarcină ușoară și un copil sănătos.