
Colica este o afecțiune frustrantă care afectează până la 1 din 5 sugari, provocând episoade de plâns de neconsolat ore în șir. Deși cauzele exacte ale colicilor nu sunt pe deplin înțelese, există mai multe strategii pe care părinții le pot încerca pentru a-și calma copilul cu colici. Iată 5 pași care pot ajuta la ameliorarea colicilor:
1. Consolează copilul
Bebelușii cu colici găsesc adesea confort în a fi ținuți în brațe și legănați ușor. Încearcă să ți copilul aproape în brațe, la piept sau într-un marsupiu. Experimentează cu diferite tehnici liniștitoare, cum ar fi legănatul blând, cântatul sau mersul la plimbare. Contactul fizic și mișcarea pot ajuta la calmarea unui copil supărat.
2. Utilizează zgomote albe sau sunete calmante
Mulți bebeluși cu colici sunt liniștiți de zgomotul de fundal constant și blând. Încearcă să redai zgomot alb, sunete ale naturii sau cântece de leagăn blânde pentru a ajuta la acoperirea altor stimuli și pentru a crea un mediu liniștitor. Poți folosi un aparat de sunet, poți reda sunete pe telefon sau difuzor sau chiar poți încerca să pornești un ventilator sau o mașină de spălat vase.
3. Reglează hrănirea și eructarea
Problemele legate de hrănire, cum ar fi gazele sau disconfortul, pot contribui la apariția colicilor. Asigură-te că hrănești bebelușul într-o poziție confortabilă pentru el, verticală și ajută-l să eructeze frecvent în timpul și după hrănire. Poți încerca, de asemenea, să iei pauze în timpul hrănirii, folosind un alt mamelon sau să experimentezi cu o formulă diferită dacă hrănești cu biberon.
4. Fără stimulare din exterior
Colicii pot fi exacerbați de suprastimulare, așa că încearcă să minimizezi zgomotul, luminile și activitatea din jurul bebelușului în perioadele agitate. Păstrează mediul întunecat, liniștit și calm. Evită manipularea excesivă sau mișcările bruște și ia în considerare înfășarea pentru a oferi un sentiment de siguranță.
5. Caută asistență profesională
Dacă colicile persistă în ciuda eforturilor depuse, nu ezita să contactezi medicul pediatru sau un consultant în alăptare. Ei pot exclude orice probleme medicale și pot oferi îndrumări suplimentare cu privire la tehnicile de calmare sau modificările dietetice care pot ajuta. Cu răbdare și strategii potrivite, colicii se rezolvă de obicei de la sine până la vârsta de 3-4 luni.
Sănătatea copilului tău este cea mai importantă. Cum ar fi să i-o poți asigura și după naștere? Acest lucru este posibil prin recoltarea de celule stem la naștere. Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman, care se pot diferenția în alte tipuri de celule cu rol în regenerarea la nivel tisular. Stem Cells Bank vine în sprijinul tău. Consultanții noștri îți stau la dispoziție atât telefonic, cât și pentru a stabili o întâlnire în care să afli mai multe informații despre posibilitățile de recoltare a celulelor stem și despre opțiunile de stocare, în așa fel încât tu să poți lua cea mai sigură decizie fiind informată corect despre aceste aspecte.